Returnare produse

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce oferă cumpărătorului, persoană fizică, dreptul ca în termen de 14 zile de la primirea tuturor produselor cumpărate să returneze produsele fără penalități si fără invocarea vreunui motiv.

Produsele pot fi returnate doar în starea în care au fost primite, numai în ambalajul original nedeteriorat și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. Dacă produsul prezintă vreun defect, puteți solicita returnarea produsului. În acest caz, vi se poate înlocui produsul respectiv cu unul identic sau puteți primi înapoi suma plătită pentru acel produs. Toată responsabilitatea asupra acestor defecțiuni revine în sarcina importatorului / distribuitorului.

Costurile de returnare vor fi suportate integral de către client, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, în ambalajul original și doar dacă produsele nu au suferit deteriorări și nu au urme de folosire. Clientul va primi contravaloarea comenzii în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris.

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. are dreptul de a refuza returul dacă va considera că produsul nu îndeplinește toate condițiile de retur, cum ar fi, dar nu se va limita la: integritatea ambalajului și ale etichetelor produselor, urme vizibile de folosire ale produsului sau accesorii lipsă din cutia produsului.

Totodată, VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. are dreptul să solicite clientului daune interese, în condițiile legislației în vigoare, dacă consideră că acțiunile acestuia au fost cu rea-voință asupra produsului. De asemenea, VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Important: persoanele juridice nu au drept de retur.

Deteriorarea coletelor în timpul transportului 

În pofida ambalării corecte și riguroase, de natură a preveni incidentele în timpul manipulării și livrării coletelor, pot interveni situații în care integritatea coletelor este afectată. În acest caz sau dacă produsele comandate prezintă vreun defect, puteți solicita returnarea produselor.

Pentru produsele care prezintă defecte în momentul livrării (recepției), clientul trebuie să notifice în scris VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. în termen de 48 de ore de la livrarea produsului. Orice sesizare ulterioară va fi procesată conform prevederilor garanției. Pentru coletele care prezintă deteriorări vizibile ale amabalajului la livrarea prin curier, vă recomandăm să refuzați primirea lor. Pentru a se evita neînțelegerile, coletul va fi fotografiat și se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal în care se va specifica starea coletului.

Retururile, indiferent de metoda de transport aleasă, nu se vor expedia niciodată de către client către VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. cu plata ramburs.

Pași de urmat pentru retur

Dacă îndepliniți condițiile menționate mai sus, primul pas este să completați formularul de mai jos. Ulterior, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea cererii, vom reveni cu informații suplimentare pentru soluționarea procesului de retur. Pentru întrebări sau informații suplimentare ne puteți contacta oricând pe adresa de e-mail: shop@vonderm.ro