Termeni și condiții

Contract între părți:

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. 

CUI: RO 43880979

Registrul Comerțului: J40/4273/2021

Prezentul document prin conținutul său pune la dispoziția terților utilizatori Regulamentul privind Termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.vonderm.ro. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a Termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului www.vonderm.ro își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare Utilizatori. Utilizatorii vor avea acces permanent la Termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectuală

Conținutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, în alte scopuri decât cele expres și legal permise. Extragerea oricăror informații urmată de orice utilizare în scop comercial care depășește sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licențiere și fără a avea în prealabil un consimțământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor și condițiilor.

Sunteți, de asemenea, de acord să nu afectați și interferați în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restricționează utilizarea, copierea unui conținut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a site-ului sau a conținutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denunțare unilaterală a contractului

Vă rugăm să vă asigurați ca ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producătorului înainte de a-l cumpăra. Raporturile comerciale dintre cumpărător și www.vonderm.ro sunt reglementate oficial de Ordonanța Guvernului OUG 34/2014 , privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Administratorul www.vonderm.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, însă uneori acestea pot conține inadvertențe (specificațiile sau prețul produselor modificate de către producător fără preaviz sau viciate de erori de operare). Atenție: fotografiiile au caracter informativ și pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.

Frauda

În scopul accesării și utilizării anumitor secțiuni ale website-ului poate fi necesară crearea unui cont personal. Prin prezența declarați că vă asumați integral responsabilitatea pentru toate și oricare dintre activitățile realizate prin intermediul contului pe care îl deschideți pe website și, în consecință, vă sfătuim să asigurați securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl dețineți este compromisă, trebuie să anunțați imediat administratorul site-ului. www.vonderm.ro nu este responsabil pentru daunele care vă sunt cauzate sau care sunt cauzate terților de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului www.vonderm.ro utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și condițiile de utilizare și orice disputa de orice fel care ar putea să apară între utilizatori și administratorii www.vonderm.ro sau asociații / partenerii / afiliații acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă de la sediul administratorului site-ului, în conformitate cu legile române în vigoare.

Drepturi de autor

Site-ul www.vonderm.ro împreună cu informaţiile expuse, structura și codul informatic al www.vonderm.ro incluzând, dar nelimitându-se la, mărci, sigle, logo-uri, design, meniuri, articole, texte, fotografii, desene etc sunt proprietatea www.vonderm.ro și sunt protejate de legile mondiale ale dreptului de autor, marca înregistrată şi de drepturile de proprietate intelectuală.

Conținutul sau grafica de pe www.vonderm.ro nu pot fi reproduse / stocate fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea societății care operează www.vonderm.ro.

Încălcarea drepturilor de autor poate fi sesizată prin formularul de contact sau la adresa de email shop@vonderm.ro

Garanții

Produsele noastre NU beneficiază de garanție, fiind produse consumabile.

Garantăm că produsele comercializate de www.vonderm.ro sunt produse originale.

Garanția de conformitate este garanția oferită de vânzător, conform legislației în vigoare și se referă la o perioada de timp între 6 luni și 2 ani prin care vânzătorul garantează că produsul vândut este conform cu specificațiile pe care s-a angajat să le vândă. Această garanție este independentă de garanția tehnică / comercială, care poate fi mai mică, mai mare sau egală și nu face obiectul defecțiunilor tehnice.

Perioada de timp stabilită pentru remedierea reparației este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunostința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.

Siguranța Datelor Personale

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți, și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor acestuia.

Datele personale introduse de către cumpărător vor fi folosite de VONDERM INTERNATIONAL S.R.L., numai în scopul declarat al acestui site.

Informațiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terțe părți.

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

Conform cerințelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, ale Legii nr. 129/2018 si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este: preluare, facturare și livrare comenzi online precum și transmiterea de materiale promoționale, mesaje personalizate, informații privind produse noi, newsletter, etc. Prin excepție, datele dumneavoastră vor fi transmitere firmelor specializate de curierat cu scopul de a livra produsele comandate.

Sunteți obligat să furnizați datele, acestea fiind necesare facturării și livrării. Refuzul dvs. determină neonorarea comenzii.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la adresa de e-mail shop@vonderm.ro

De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site-ul www.vonderm.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date. În fiecare newsletter aveți posibilitatea de dezabonare.

Returnarea produselor

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce oferă cumpărătorului, persoană fizică, dreptul ca în termen de 14 zile de la primirea tuturor produselor cumpărate să returneze produsele fără penalități si fără invocarea vreunui motiv.

Produsele pot fi returnate doar în starea în care au fost primite, numai în ambalajul original nedeteriorat și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. Dacă produsul prezintă vreun defect, puteți solicita returnarea produsului. În acest caz, vi se poate înlocui produsul respectiv cu unul identic sau puteți primi înapoi suma plătită pentru acel produs. Toată responsabilitatea asupra acestor defecțiuni revine în sarcina importatorului / distribuitorului.

Dacă doriți să returnați un produs, găsiți pe pagina Returnare produse formularul de retur și informațiile complete despre acest proces.

Conform OUG nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul la distanță, notificând în scris (descarcă modelul formularului de retragere), pe e-mail, la adresa shop@vonderm.ro că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice (art. 2 alin. 1).

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract:

1. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (art. 16, lit.d);

2. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator (art 16, lit.e);

Astfel, produsele cosmetice și de igienă returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original (inclusiv folia protectoare sau sigiliul, dacă acesta există), cu toate accesoriile aferente, fără a prezenta urme de uzură, modificare sau consum, atât în cazul produselor cât și al accesoriilor (cutii, ambalaje suplimentare), cu etichetele intacte și toate documentele originale care le-au însoțit (ex: instrucțiunile de utilizare).

Cheltuielile de transport pentru returnarea produselor vor fi suportate de către client. Returnarea produselor se va face fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice (art.14, alin.1).

La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata dacă îndeplinește condițiile mai sus menționate, în caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care conțin produse în altă stare decât cea în care au fost livrate, cele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele care conțin produse deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare.

Conform legii, VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. va înapoia contravaloarea produselor returnate (exclusiv taxele de transport) în cel mult 14 de zile calendaristice de la data denunțării, prin transfer bancar, în contul specificat de client pentru comenzile care au avut plata la livrare, iar pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Livrare

Nu suntem responsabili pentru întârzierea livrării comenzilor cauzată de factori externi: condiții meteo extreme, accidente rutiere, greve, calamități, manifestări stradale sau alte situații speciale ce ar putea împiedica firmele de curierat rapid să livreze între 24 – 72 de ore, fapt pentru care VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. nu va plăti despăgubiri pentru prejudiciile create de nelivrarea la timp a produselor.

Partenerii noștri pentru livrarea produselor sunt FAN Courier, DPD și Sameday.

Termen de livrare

Comenzile plasate până în ora 13:00 vor ajunge la dumneavoastră în 48h lucrătoare*. Comenzile sosite după ora 13:00 se procesează în ziua următoare, iar termenul de livrare la domiciliu se poate prelungi cu încă 24h lucrătoare. Bineînțeles, în măsura în care timpul o permite, depunem eforturi să expediem în aceeași zi și o parte din comenzile sosite după ora 13:00, dar nu putem garanta acest lucru. În momentul expedierii veți primi o notificare automată pe e-mail. 

*Termenul de 48h este valabil pentru produsele existente în stoc la momentul procesării comenzii și este garantat doar în măsura obligațiilor contractuale asumate de firma de curierat. Termenul este calculat din momentul primirii e-mailului de confirmare de expediere a comenzii. Pentru localitățile greu accesibile, aflate în afara ariei obișnuite de livrare a curierilor, termenul de livrare se poate extinde în unele cazuri cu 24-48h.

Transportul se face prin servicii de curierat rapid iar taxele de transport și gratuitățile sunt valabile doar în aria de acoperire a firmelor de curierat.

Atenție! Pentru localitățile care figurează la firmele de curierat cu Km suplimentari, comanda se trimite doar dacă clientul acceptă plata transportului suplimentar.

Cum se realizează plata?

Ramburs (Plata la livrare)

Prețul total al coletului se va achita agentului de curierat rapid, în momentul primirii produselor.

OP (Ordin de Plată)

După confirmarea telefonică / pe e-mail a comenzii puteți face plata în contul bancar pe care îl primiți pe e-mail, în momentul finalizării comenzii.

Carte de Credit/Debit – Procesator EuPlătesc (www.euplatesc.ro)

Plata online, cu cardul bancar, se va realiza în timpul finalizării procesului de comandă pe site. Carduri acceptate: Visa și MasterCard. Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzacții.

Partenerul nostru pentru procesarea plăților online este EuPlătesc (www.euplatesc.ro).

a. Cardurile acceptate sunt Visa și MasterCard. Plata fiind realizată în condiții de securitate maximă, fără a se percepe vreun comision suplimentar.

b. După finalizarea comenzii veți fi redirecționat automat pe o legătură securizată unde va trebui să urmăriți instrucțiunile primite. În momentul în care ați finalizat plata, atât noi, cât și dvs. primiți o notificare pe adresa de e-mail (lipsa acestei notificări de la EuPlătesc indică faptul că tranzacția nu s-a finalizat cu succes).

c. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverul EuPlătesc, www.vonderm.ro nu solicită și nu stochează nici un fel de detaliu referitor la cardul dumneavoastră.

d. Tranzacția dvs. prin sistemul EuPlătesc va apărea pe extrasul de cont cu denumirea VONDERM INTERNATIONAL S.R.L.

Deteriorarea coletelor în timpul transportului 

În pofida ambalării corecte și riguroase, de natură a preveni incidentele în timpul manipulării și livrării coletelor, pot interveni situații în care integritatea coletelor este afectată. În acest caz sau dacă produsele comandate prezintă vreun defect, puteți solicita returnarea produselor. Pentru informații suplimentare despre acest proces, vă rugăm consultați pagina Returnare produse.

Prețuri

Politica noastră de prețuri presupune prețuri corecte și stabile pe termen lung. Toate prețurile produselor în acest site sunt exprimate în RON, și includ taxele. Prețurile nu includ taxele de transport. Taxele de transport sunt calculate de sistem și vor fi afișate la finalizarea comenzii. Taxele de greutate suplimentară pentru coletele ce depășesc 1 kg vor fi calculate după ambalarea și cântărirea coletelor și vor fi comunicate clienților în scris sau telefonic.

Promoții sau reduceri de preț

Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil sau în intervalele de timp precizate punctual.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau subpagini a site-ului www.vonderm.ro în orice moment și la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri în legătură cu acești Termeni de utilizare, nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email: shop@vonderm.ro

Dezabonare newsletter

Dezabonarea de la comunicările comerciale se poate face direct din newsletter, făcând click pe opțiunea “Dezabonare”.

Descrierea și proprietățile produselor

Informațiile cuprinse în descrierile produselor provin direct de la producători sau reprezentanții lor în România. Informațiile sunt traduse și/sau adaptate fără a distorsiona conținutul informațional. În unele cazuri, proprietățile, recomandările și metodele de utilizare sunt derivate din cărți sau site-uri web de referință pe domeniile corespondente, informațiile se regăsesc în mod regulat și au fost confirmate de mai multe observații în cercurile științifice.

Aceste date sunt furnizate în scop informativ, ele nu constituie informații medicale, nu se pot utiliza pentru stabilirea unui diagnostic medical, și nu angajează în nici un fel responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea de uleiuri esențiale, uleiuri vegetale, creme, unturi, șampoane etc în scopuri terapeutice, vă rugăm, consultați mai întâi un medic.

Pozele produselor

Imaginile oferite pe site sunt cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot fi diferite de aceste imagini. Acest lucru se poate întâmpla datorită modificării design-ului, ambalajelor sau schimbării imaginii de brand ale produselor, fără să primim o notificare prealabilă de la producători / distribuitori.

Litigii

Orice litigiu apărut între Clienți și VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată de la sediul administratorului site-ului.

Dispoziții finale

VONDERM INTERNATIONAL S.R.L. își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări asupra site-ului www.vonderm.ro, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.

Factura electronică

Citind Termenii și condițiile ați fost de acord cu emiterea facturii aferente comenzii exclusiv în format electronic, aceasta urmând a fi livrată pe adresa de e-mail oferită în comanda sau în contul dumneavoastră.

Adresa: Șoseaua București – Ploiești, Numărul 19-21, Etaj 6, Sector 1, București